Utnyttja rabatter i vardagen

Visst blir man alltid glad om man kommer fram till kassan och ser att det har gjorts avdrag för olika rabatter? Det behöver inte vara några stora summor men ändå får man ett leende på läpparna. Sen att man 20 minuter senare kan lägga femtio kronor på en kaffe latte spelar ingen roll i sammanhanget.

Har du kollat upp hur mycket rabatter du egentligen kan få i ditt vardagsliv? Om inte så kommer här några tips.

Olika typer av rabatter i vardagen

Ni har kanske sett programmen som går på tv i USA där folk jagar rabattkuponger och kan handla för flera hundra dollar men i slutändan blir kostnaden bara några få dollar. Riktigt så bra går det inte att få det i Sverige men det finns mycket man kan göra för att erhålla rabatter på olika sätt.

Egentligen skulle man genom att man jämför elpriser på ett sätt kunna få en evig rabatt genom att välja en billigare lösning så man sparar pengar på varje räkning. Men det finns många sätt att erhålla rabatter som i längden kan göra privatekonomi bättre.

En bra sak att göra är att gå med i de kundklubbar som finns för de butiker du handlar ofta, det kan vara allt från matvarubutik och klädesbutik till möbelbutik och elektronikbutik. Med sådana medlemskap kan man ofta få bra erbjudanden och rabatter som gör att man sparar en hel del pengar. En annan sak man kan göra är att registrera sig för nyhetsbrev hos de företag och butiker man gillar. Ofta får man några procent rabatt på första köpet eller fri frakt med koder som skickas med i nyhetsbreven. Dock kan det vara drygt att ha för många nyhetsbrev i inkorgen då de ofta skickas ganska frekvent.

Ett sista sätt att få rabatter är via så kallade cashback-sidor. Där får du en viss procent av kostnaden på ditt köp tillbaka genom att du registrerar sig och sedan handlar via de länkar som cashback-sidan tillhandahåller. Priset blir det samma för dig när du köper via länken, men efter ett tag kommer din så kallade cashback tillbaka till dig.

Så se till att utnyttja rabatterna du kan få i vardagen. Man brukar ju säga att alla bäckar små..