Presentkort på fars dag

Fars dag infaller andra söndagen i november i Sverige. Det är ett perfekt tillfälle att fira alla pappor. Ofta är det barn som firar sina fäder, men det kan även vara din man, son, bror eller någon annan pappa du känner. Det är vanligt att visa uppskattning genom att ge en present på fars dag. Allt för ofta ges onödiga presenter som inte kommer till användning. Det bästa är att låta pappan välja precis det han vill ha genom att ge honom ett presentkort i en butik han gillar. Här kommer tips på uppskattade presentkort att ge på fars dag.

Rakprodukter

Lyxigt rakkrämer och rakhyvlar är en klassisk present på fars dag. De flesta män rakar sig och de som låter sitt skägg växa behöver produkter för att ta hand om skägget. Med andra ord finns det skägg – och rakprodukter till alla män. De flesta män har ett särskilt märke eller en viss sorts produkt som de gillar. Ett säkert kort är därför att köpa ett presentkort hos en välsorterad hudvårdsbutik där han själv kan välja de produkter som passar honom bäst.

Något till bilen

På fars dag bör du ge något som han verkligen vill ha. Förmodligen vill han mycket hellre ha någon användbart till bilen än ytterligare en slips som bara kommer att samla damm. Ge istället bort ett presentkort med service och produkter relaterat till bilen (om han äger en bil). Detta är garanterat uppskattat. Exempelvis kan du köpa presentkort hos något av följande ställen:

  • Bensinmack för bensin, biltillbehör, biltvätt och annat man kan köpa på en bensinmack
  • Bilverkstad för reparation och reservdelar
  • Återförsäljare av bilar och bildelar

En upplevelse

Att ge bort en upplevelse är en typisk present på fars dag. Ge pappa en stund när han får göra något galet, roligt eller gott. Ett presentkort på en upplevelse är perfekt eftersom den kan skräddarsys efter intressen. Datumet för upplevelsen kan bestämmas senare. Följande upplevelser passar utmärkt att ge på fars dag:

  • Till den äventyrliga kan du ge ett fallskärmshopp, en cykeltur eller provkörning med en sportbil på en Formel 1-bana
  • Till den gourmanden kan du ge en ost- och vinprovning eller en matlagningskurs
  • Till den utarbetade kan du ge en avkopplande massage eller en middag på tu man hand