När kassan tryter – Tips för att snabbt tjäna pengar

Ibland räcker pengarna helt enkelt inte till. Oavsett hur man planerar och försöker ha ordning på ekonomin kan oförutsedda utgifter dyka upp och slå hål i ens budget. Om du är i stort behov av lite extra pengar för att ge kontot en boost ska du fortsätta läsa här.

I akut behov av pengar

Om du är i akut behov av att få in en större summa kan det vara läge att söka ett lån. Det finns många lån utan krav på inkomst eller lån som går att ansöka till trots betalningsanmärkningar. Ett lån kan många gånger vara lösningen för att slippa oro och ångest över att hamna i en svår ekonomisk situation.

Handla med rabatter

Ta för vana att alltid leta efter rabatter och extrapriser när du ska handla något. Detta gäller oavsett om det är ett par dyra vinterskor eller bara dagligvaror från mataffären. Det finns nästan alltid rea, extrapriser och rabatter. Att betala fullpris är i många fall onödigt.

Svara på undersökningar online

Hos Yougov och liknande sajter kan du svara på marknadsundersökningar online. Som tack får man poäng eller presentkort. Poängen brukar kunna omvandlas till kontanter eller så kan man växla in dem mot olika prylar. Detta är ett enkelt sätt att få in lite extra pengar.

Gammalt skräp blir till guld

Du har hört det förr men vi säger det igen: Rensa ut hemmet och sälj saker! Man förvånas alltid över hur mycket saker, kläder och annat man samlat på sig som bara står och skräpar. På Blocket, Tradera och Facebooks Marketplace säljs alla möjliga saker för både små och stora summor. Passa på att rensa ut ordentligt och sälj allting du inte använder. Många bäckar små som ordspråket säger, snart kommer du ha tjänat in en rejäl summa på det du trodde var skräp.