Presentkort till barn i alla åldrar

Barn älskar paket och presenter. Det kan vara svårt att veta vad ett barn vill ha i present. Ett presentkort är alltid uppskattat, även till nyfödda barn. Då kan föräldrarna till barnet välja och köpa något som passar barnet. Oavsett tillfälle är det viktigt att inte glömma bort betydelsen av en vacker presentinslagning när det gäller presenter till barn. Även om du köper ett presentkort är det viktigt att slå in det ordentligt. Halva upplevelsen är att klämma på ett fint paket och försöka lista ut vad som är där inne. Använd ett fint papper och gärna snören. Här följer tips på presentkort till barn i alla åldrar.

Presentkort till barn 0-3 år

Presenter till bebisar och små barn kan vara både klurigt och roligt att inhandla. Det är oftast ingen idé att köpa dyra presenter till små barn om det inte är presenter som de kan behålla hela livet, exempelvis doppresenter. När det gäller presenter till nyfödda och spädbarn är det vanligt att ge kläder och leksaker. Ett presentkort till en butik specialiserad på babykläder, exempelvis Lively, eller leksaker är en perfekt present till nyfödda samt små barn. Om du väljer att köpa presenter istället är följande leksaker bra till nyfödda bebisar:

  • Tuggleksaker
  • Gosedjur, gärna med en bjällra
  • Babygym

När barnet är lite större, 1-3 år, börjar han eller hon tycka att det är roligt med paket. För 1-åringar är det oftast snöret och paketpappret som är intressant. Satsa därför på en inpackning med fina snören till 1-åringen. Även i åldern 1-3 år är det vanligt att ge kläder och leksaker som presenter. Nu när barnet är lite större passar det även bra att ge presentkort till en bokhandel som säljer barnböcker. Barn i den här åldern älskar böcker med stora bilder. Böcker där flera sinnen stimuleras, såsom hörseln och känseln, brukar vara uppskattat.

Presentkort till barn 4-6 år

Att köpa presenter till barn i 4-6 årsåldern är oftast ganska roligt. Detta är en relativt livlig ålder där utvecklingen sker snabbt. Barn i den här åldern kan prata och är nyfikna och vill lära sig mycket. Barn är kreativa och älskar att skapa saker, vilket bör uppmuntras. Leksaker och spel i olika former samt kreativa verktyg är perfekta presenter. Satsa på presentkort i butiker som säljer följande saker till 4-6 åring:

  • Färgpennor, kritor, målarböcker, fingerfärg och liknande
  • Spel anpassade efter barnets ålder, gärna spel som inkluderar fysisk aktivitet som exempelvis Twister
  • Lego och liknande byggklossar

Presentkort till barn 7-13 år

Att köpa present till barn i skolåldern brukar oftast inte vara särskilt svårt. Läsningen har oftast kommit igång för lågstadiebarn och detta är en perfekt ålder att introducera böcker i barnets liv. Att sitta själv och läsa en bra bok är något som många barn gillar. Dessutom har barn i denna ålder oftast hobbies och fritidsaktiviteter som kan hjälpa vid presentinköp. Köp ett presentkort till butiker som säljer följande:

  • Presenter relaterade till deras hobby eller sportaktivitet
  • Böcker
  • Experimentlådor (viktigt att de är anpassade efter barnets ålder)