3 tips för bättre ekonomi nu

Just nu är vi många svenskar som behöver hålla koll på pengarna lite extra. Coronapandemin påverkar så gott som alla hushåll, på ett eller annat sätt. Här kommer tre tips för bättre ekonomi för dig som behöver mer pengar i plånboken idag.

1. Vad kan du sälja?

Om du behöver mer pengar i fickan omgående, bör du gå igenom ditt hem och se vad du kan sälja. Vi har nästan alla något som bara ligger allt från kläder till sportutrustning och smycken. Det enklaste sättet att få mer pengar i plånboken är genom att sälja guld till Diamantbrev, beställ hem ett gratis brev, så har du snart pengarna på bankkontot. Du bör också kolla vinden, garaget, garderober och sommarstugan. Tänk också på att de prylar som du tycker är gamla och ointressanta, kan vara precis det som en annan person söker. Värdera inte dina saker utifrån dina åsikter eller behov, det finns ju en anledning till att du inte använder dem, utan överlåt det till köparen. För en barnfamilj kan dina gamla tennisracket vara sommarens räddning.

2. Jobba extra

Ok, jättemånga har precis blivit arbetslösa, men det finns jobb. Skogs- och lantbruksnäringen skriker efter arbetsvilliga människor. Många svenskar är inte villiga att ta de jobben och tänker att det ser “fattigt ut”. Men många arbetsgivare tycker att det är meriterande: det visar att du kan jobba. Vilket kommer att hjälpa dig att verkligen få ett jobb. Var inte för fin för att verkligen tjäna pengar. I slutet av sommaren kan du också plocka bär.

3. Handla billigt

Man kan köpa saker på olika sätt: på nätet, i affären och på begagnatmarknaden. Leta alltid efter det billigaste priset. Du kan spara många sköna tusenlappar genom att använda presentkort och rabattkoder, liksom genom att köpa begagnat på Blocket eller en second hand.