Presentkort till studenten

Varje år på våren tar tusentals ungdomar studenten. Studentflaken tutar på gatorna och vitklädda studenter sjunger om lyckliga dagar. Studenten är en milstolpe i livet då barndomen lämnas och vuxenlivet börjar. Om du är inbjuden till en studentmottagning bör du ha med dig en present till studenten. Om du inte känner själva studenten väl och har du kanske ingen aning om vad du ska ge i present, så finns det som tur är presentkort som alltid uppskattas av studenter. Här får du tips på de bästa studentpresenterna.

Något till studentlyan

Studenten är startskottet till vuxenlivet. De flesta har inte flyttat hemifrån när de tar studenten, men de kommer förmodligen att göra det snart i samband med studier eller jobb. Första bostaden, eller studentlyan som den ibland kallas, är ofta ett rum i en studentkorridor eller liknande. Det är dock alltid stort att för första gången ha sitt eget hem. En bra studentpresent är därför något till den första bostaden, exempelvis en vacker kopp eller en bra gryta för matlagning. Ett presentkort i en inredningsbutik är uppskattat.

Böcker

Böcker uppskattas av de flesta, men det kan vara klurigt att köpa skönlitterära böcker om du inte känner personen väl. Till en student som precis tagit klivet ut i vuxenlivet finns det mängder av olika böcker som passar bra att ge, bland annat kokböcker och biografier. Det bästa är att ge ett presentkort hos en välsorterad bokhandel där studenten själv kan välja den bok som passar bäst.

Smycken

Smycken, både till tjejer och killar, är en klassisk studentpresent. Till tjejer är det vanligt med halsband, armband och örhängen. Om du inte känner personen väl kan du satsa på enkla, klassiska smycken eller ett presentkort i en smyckesbutik. Till killar är manschettknappar en present som är mycket användbar i vuxenlivet.

Champagne

En flaska bubbel är alltid uppskattat att få. Många studenter, som oftast är 18-19 år, har aldrig ägt en flaska champagne tidigare i sitt liv. Champagne är dessutom synonymt med fest och firande vilket passar utmärkt vid denna högtid. Om du vill ge något mer kan du även ge två champagneglas, men ofta är en flaska mer än nog som en present på en studentmottagning. Glöm inte bort att skriva ett fint kort med lyckönskningar som du hänger runt flaskan.