Digitala presentkort – presentkort online

Presentkort är alltid högt uppskattade eftersom de låter mottagaren bestämma själva vad de önskar köpa. För givaren är presentkort oftast bättre än att ge pengar eftersom det kan anses vara en sista minuten-gåva som skaffats via bankomaten. Om du köper en present finns alltid en risk att presenten inte uppskattas eller att mottagaren redan äger det du ger i present.

I och med att utvecklingen går framåt finns det idag digitala presentkort som kan anlända i mottagarens mobil redan samma dag. Presentkort är alltid en uppskattad gåva och det finns en myriad av olika kort att välja mellan. Du kan skaffa digitala presentkort hos de flesta onlinebutiker samt de största butikskedjorna i Sverige. Dessa kort kan vara räddningen för dig som glömt bort en födelsedag eller liknande och snabbt behöver hitta en fin gåva att ge i present. Det är dessutom oerhört tidskrävande och bökigt att behöva springa runt i olika butiker för att hitta den perfekta gåvan. Istället kan du i lugn och ro fixa presenten online. Digitala presentkort skickas via sms eller e-post plus att du har möjlighet att skapa en egen hälsning som kan bestå av bild och text eller kanske en videohälsning. Har du inte den ekonomiska möjligheten kan det vara bra att besöka Lånakuten för ett förmånligt lån.

Med digitala presentkort behöver du inte oroa dig över dyra leveranser eller hur lång tid det kommer att ta innan paketet når mottagaren. Dessa presentkort skickas omedelbart till mottagaren.

Ibland kan du behöva köpa ett presentkort när det är ekonomiskt olägligt. Det kan vara några dagar före lön eller efter jul då plånboken är tunn.

Barn och ungdomar älskar presentkort eftersom det ger dem möjligheten att själva köpa det de vill ha. Det enda du behöver fundera på är vilken typ av presentkort som är det rätta. Idag spenderar barn och ungdomar mycket tid på mobilen, datorn eller surfplattan och vad kan vara bättre än att ge dem exempelvis det spel de önskar via ett digitalt presentkort. För ungdomar (och även äldre gamers) är ett digitalt presentkort för köp av ett Xbox-spel eller PlayStation-spel många gånger den perfekta gåvan. Kom ihåg att även traditionella presentkort med iTunes eller liknande fortfarande uppskattas.

Viktigast är att komma ihåg att presentkort har en giltighetstid och att de måste användas innan tiden gått ut. Om giltighetstiden gått ut gäller alltså inte presentkortet längre och blir värdelöst. En annan faktor är att om ett företag går i konkurs eller byter ägare kan ett presentkort bli värdelöst och kan därmed inte användas. Om ett presentkort saknar giltighetstid är kortet giltigt i tio år.