Presentkort och frilansföretag

Många blir väldigt glada över att få presentkort eller olika sorters rabatter på varor eller tjänster. Presentkort och rabatter är ett bra sätt att ge bort något som ger mottagaren lite valfrihet, det kan ju vara väldigt svårt att veta exakt vad mottagaren vill ha. Presentkort uppskattas av de flesta. Ofta är det privatpersoner som köper presentkort av olika slag för att ge bort vid födelsedagar eller andra festliga tillfällen. Men det är också en jättebra företagsgåva som stärker banden mellan samarbetspartners och kunder. Den som är frilansare vinner mycket på att sprida sitt varumärke med hjälp av presentkort och olika rabatter för att nå nya kunder.

Egenföretagare eller andra småföretagare

Den som driver ett eget tjänsteföretag eller småföretag vinner alltid på att odla relationer till samarbetspartners och kunder. Det kan vara svårt i början som ny på en konkurrensutsatt marknad. Rabatter och små gåvor är ett väldigt bra sätt att bygga nätverk och positiva relationer som verkligen bidrar till att företagets produkter eller tjänster blir mer kända.

Den som provat på att driva egen verksamhet vet att det ofta är svårt att få tiden att räcka till för allt som måste göras. Det handlar ju inte bara om att marknadsföra sig, sälja in sina tjänster, fixa presentkort eller räkna rabatter och sedan göra själva jobbet utan det blir också mycket arbete och många timmar som går åt till att bokföra, räkna på moms och andra avgifter och sedan även deklarera verksamheten. Den tiden kan frigöras genom att vara så kallad egenanställd hos Frilansfinans.se och på så sätt slippa ha ett eget företag med alla dessa krav på professionell bokföring i egen regi.

Egenanställd som frilansare

Har du något du är riktigt bra på kan du jobba som frilansare med det du själv är bäst på, marknadsför dig själv och dina tjänster. Sätt de priser du vill, fakturera själv och ta betalt för det du gör men slipp pappersexercisen. Det är trots allt mycket enklare att få en lön utbetalad och slippa oroa sig för att något blivit fel med skatter, sociala avgifter eller moms.

Skaffa nya kunder genom att erbjuda smarta rabatter så de upptäcker dina tjänster och börjar anlita dig regelbundet. Behåll dina gamla kunder genom att ge bort presentkort eller andra erbjudanden. Glöm inte att även ge dina samarbetspartners presentkort till exempel till jul så stärker du banden. Kanske finns andra frilansare du kan samarbeta med på olika sätt. Det finns så mycket att lära av andra och genom att själv dela med sig av sina erfarenheter blir det roligare att vara frilansare.