Tjäna pengar som affiliate

Det finns väldigt många sätt som du kan tjäna pengar på nätet idag. Ett av dem är att arbeta som en så kallad affiliate. Enkelt förklarat kan du tjäna pengar på att dela olika reklamlänkar eller rabattkoder. Du gör alltså reklam för olika företag och får andra att klicka sig in på deras hemsidor. Det är något som har blivit väldigt populärt idag. Om du är aktiv på sociala medier kanske du redan följer ett par personer som håller på med detta.

Så här kan du nå ut med dina länkar

Det brukar vara ganska enkelt att få länkar från olika företag men det kan vara desto svårare att nå ut med dem. Normalt så tjänar du ju ingenting förrän andra människor har klickat på länkarna. Så det gäller verkligen att människor hittar till dina kanaler. Det är också det som kan vara den svåra biten.

Många väljer att gå via sociala medier som Instagram eller TikTok. Det kan dock ta ganska lång tid innan du når ut till tillräckligt många följare. Du kan boosta dina inlägg via betald reklam om du vill nå en större målgrupp. Det kan handla om allt från låneföretag till kläder och smink.

Ta hjälp av en webbyrå

Om du vill ha hjälp med att nå ut till en större publik kan du ta hjälp av en webbyrå med fokus på digital närvaro. Har du en hemsida kan de se till att du kommer högre upp i sökresultaten. Om det är fler som hittar din blogg eller hemsida är det större chans att de klickar på länkarna.

En webbyrå är experter på allt från SEO till Google Analytics och kan se till att du får ut optimalt av din hemsida. Det innebär en kostnad men kan löna sig i längden.

Hitta din nisch

För att du ska sticka ut i mängden måste du hitta din nisch och skriva om något du gillar. Folk märker snabbt om du bara skriver för att tjäna pengar. Du lyckas bättre om du verkligen är genuin och skriver om något du gillar. Då är det också lättare att hitta företag med passande samarbeten.

Om du vill börja tjäna pengar på rabattkoder och andra samarbeten får du räkna med att det tar ett tag. Det kan därför vara något som du gör vid sidan om ditt vanliga jobb tills du har blivit lite mer varm i kläderna. Många företag väljer till exempel inte att samarbeta med någon som har få följare på sociala medier eller på sin blogg.

Få människor att använda din rabattkod

När du har en viss publik kan du börja knyta till dig samarbeten. Du kan sedan visa upp produkter eller tjänster och tipsa dina följare att använda din rabattkod. Du tjänar också en viss procent varje gång någon använder din kod.