Rabatter online

Att handla online blir allt vanligare för svenskar. E-handeln har sett en stark tillväxt de senaste åren och prognoserna tyder på att svenskar kommer att handla allt mer på internet. Den svenska e-handeln omsatte 77 miljarder kronor år 2018 och utgjorde nästan 10 procent av detaljhandeln. Det finns många fördelar att handla online. Många e-butiker erbjuder generösa erbjudanden och rabatter som endast går att utnyttja online. Nedan följer tips på hur du bäst utnyttjar rabatter online.

Rabattkoder

Rabattkoder är mycket vanligt vid e-handel. Rabattkoder kan även kallas för kupong-koder eller kampanjkoder och utgörs ofta av bokstäver eller siffror. Dessa koder är endast giltiga under en viss tidsperiod vilket ger konsumenterna incitament att handla under denna tid. Genom att fylla i en särskild kod, oftast innan du väljer betalningssätt, erhåller du en rabatt. Ofta är det en rabatt på 5-25 procent, men det kan även vara fri frakt eller andra förmåner.

Det finns många sätt att få tillgång till rabattkoder. När du handlar online bör du alltid undersöka om det finns en rabattkod för ditt köp. Chansen är stor att det finns en aktiv kod som du kan använda dig av. Vanliga sätt att hitta rabattkoder är följande:

  • Rabattkods-sajter som specialiserar sig på att samla och publicera aktuella rabattkoder. Det finns massor av rabattkods-sajter och det kan vara en god idé att jämföra deras aktuella koder. Tänk på att koderna bara gäller under en viss period och att koderna på dessa sajter kan vara inaktiva.
  • Nyhetsbrev är ett utmärkt sätt att ta del av rabatter, rabattkoder och erbjudanden från dina favoritbutiker online. De flesta e-butiker skickar ut regelbundna nyhetsbrev. Ofta kan du prenumerera på nyhetsbrevet genom att fylla i ett pop-up formulär på hemsidan. Ibland får du en välkomstrabatt när du börjar prenumerera på ett nyhetsbrev.