Studentrabatter

Som student finns det mängder av härliga rabatter att utnyttja. Som student är ekonomin oftast begränsad vilket gör att många företag erbjuder generösa rabatter till alla som kan visa upp giltig studentlegitimation. Med studentkortet eller Mecenatkortet har du som student rabatt på allt ifrån elektronik, kurslitteratur, kläder och mat. Nedan följer information om de båda korten och rabatterna som erbjuds.

Studentkortet

Studentkortet grundades år 1995 av Sveriges förenade studentkårer (SFS) och är idag ett mycket populärt kort bland Sveriges studenter. Syftet med Studentkortet är att göra vardagen enklare för studenter tack vara generösa studenterbjudanden och rabatter från nästan 500 företag. Företag som ger rabatter är bland annat flera mobiloperatörer, Apple, Pressbyrån och hotels.com. Studerande räknas som studenter på gymnasium, komvux, universitet, högskola, och yrkeshögskola. Cirka 600 000 är medlemmar i Studentkortet. Studentkortet finns i app samt i fysisk form. Det fysiska kortet skickas ut till adressen du är registrerad på. Studentkortet erhåller adressinformation från CSN.

Mecenatkortet

Mecenatkortet är ett svenskt techföretag som grundades år 1998. Mecenat tar fram generösa studentrabatter hos företag och välkända varumärken som bland annat ICA, Apple, Microsoft och NA-KD. De jobbar nära med studentkårer och lärosäten för att erbjuda de bästa och mest relevanta rabatterna för studenterna. Det populära Mecantkortet finns även som app.