Presentkort vid dop och namngivning

Dop och namngivning är en av livets stora högtider och sker vanligtvis under barnets första år. Det finns inga exakta riktlinjer för vad man kan och inte kan ge i doppresent, men en bra tumregel är att ge något funktionellt som barnet kan ha nytta av eller ha som minne under hela livet. Ett presentkort är alltid en uppskattad present där föräldrarna kan välja ut något passande till sitt barn. Här kommer tips på vad du kan ge i doppresent:

Smycken

Smycken är en klassisk doppresent. Till flickor ges ofta halsband, armband och örhängen. Graverade smycken eller något med barnets månadssten är vanligt. Till pojkar ges ofta manschettknappar och slipsnålar. Även här är det vanligt med någon form av gravering eller initialer för att göra dem personliga. Ett presentkort i en smyckesbutik är en utmärkt doppresent.

Bestick & porslin

Ingraverade bestick att vanligt att ge på ett dop. Exempelvis kan dopdagens datum och barnets namn graveras in på en fin silversked. Detta är ett vackert minne för framtiden. Även koppar, tallrikar och vaser med fina mönster är vanligt att ge. Ge ett presentkort och låt föräldrarna välja själva.

Prydnadssaker & böcker

Prydnadssaker, ofta med barntema, är fint att ge på ett dop. Exempel på prydnadssaker kan vara barntavlor och sparbössor.