Presentkort – den perfekta gåvan till alla

Om du inte vet vad du ska ge någon i present eller julklapp är ett presentkort den perfekta lösningen. Det är dock viktigt att tänka till innan du köper ett presentkort, så att det verkligen kommer till användning och att mottagaren uppfattar det som en personlig gåva.

[IMAGE=b73GAtbx5p4l.jpg]

Presentkort

[IMAGE=bVehp2fDsx20.jpg]

Idag erbjuder många företag presentkort. Ett presentkort är ett mellanting mellan en present och att få pengar. Det som är bra med ett presentkort är att givaren på sätt och vis ger en personlig present, men att födelsedagsbarnet eller brudparet får välja själva gåvan. De flesta av oss har redan så mycket saker att det är svårt att veta vad andra behöver eller skulle vilja ha. Tänk på att köpa ett presentkort utifrån mottagaren, inte utifrån vad du tycker att den borde ha – som alltid med presenter.

Företagsgåva

Om du har ett företag kan presentkort vara en bra lösning när du ska ge personalen en julklapp eller present. Det betyder mycket för anställda att få en gåva och därmed uppskattning. Det kan vara svårt att hitta en present som både en 20-årig kille och 63-årig kvinna uppskattar. Då är presentkortet en bra lösning. Ett tips är presentkort till sportaffärer. Ofta kan personer i alla åldrar hitta något användbart i en sportaffär, eftersom det finns allt från vantar och reflexvästar till löpskor och kettlebollar. Om du har ett företag kan du ansöka om fördelaktiga företagslån hos Qred.com – smidigt och enkelt med utbetalning samma dag. Om det finns ett större varuhus i er närhet, med allt från mat till kläder brukar sådana presentkort också vara mycket uppskattade.

Brudparet

Ett brudpar brukar få ganska många gåvor, en del mer uppskattade än andra. Det är svårt att ge dagens brudpar användbara saker, då de ofta redan har allt. Det är många som också vill ge paret en särskild gåva på deras stora dag, som en vas eller en vacker tavla. De flesta brudpar uppskattar gåvan, eller i alla fall tanken bakom, och får sedan försöka placera ut de gåvorna i hemmet på ett snyggt sätt. Det är orsaken till att brudpar ofta uppskattar presentkort, särskilt om flera gäster har köpt ett presentkort till samma affär, som till Ikea. Istället för att få fem olika prylar för sammanlagt 3000 kronor, kan paret istället köpa en möbel eller sak som de verkligen vill ha. Du kan alltid ge presentkort till brudpar, men tänk på att ett presentkort på 1500 kronor till en resebyrå eller en affär långt ifrån dem, antingen blir pengar i sjön eller en ”dyr” gåva för brudparet. Ju enklare det är att nyttja kortet, desto bättre.

Tonåringen

Ett presentkort är den perfekta gåvan till en tonåring – du kommer nästan se dem le när de öppnar kuvertet. Till tonåringar passar presentkort till sport- och klädaffärer; bra och användbara saker som de både behöver, vill ha och som också kan minska föräldrarnas utgifter. En dubbelpresent, med andra ord.