Pensionärsrabatter

De flesta går i pension när de är 65 år. I Sverige finns det fler än 2 miljoner pensionärer och genomsnittspensionen före skatt är cirka 17-18 000 kronor per månad. Många har betydligt mindre pengar än så och det är inte ovanligt att pensionärer har svårt att få pengarna att räcka till. Pensionärernas riksorganisation (PRO) och organisationer som Smart Senior, SPF Seniorerna och Seniordeal jobbar för att ta fram generösa erbjudanden och rabatter till dig som är pensionär. Dessutom erbjuds rabatter till pensionärer på många museer och annat.

Pensionärernas riksorganisation (PRO)

Pensionärernas riksorganisation är Sveriges största pensionärsorganisation med över 330 000 medlemmar. Ett årligt medlemskap kostar cirka 350 kronor och då ingår många rabatter och förmåner. De jobbar med många seriösa partners och erbjuder rabatter på bland annat resor, mat, försäkring tandvård och telefonabonnemang. Alla med någon form av pension kan bli medlemmar.

Andra organisationer som erbjuder rabatter

Smart Senior, SPF Seniorerna och Seniordeal är exempel på andra organisationer som erbjuder rabatter och förmåner till pensionärer. Erbjudandena är snarlika PRO:s erbjudanden och innefattar framför allt resor, försäkring, telefon, kläder och mat. Det är bäst att jämföra de olika organisationerna och hitta den som passar en bäst. Det är möjligt att vara med i flera, men oftast är det inte nödvändigt på grund av att rabatterna är snarlika.