Bröllopsfesten: spartips

Bröllop kan bli en dyr historia, både för gäst och brudpar. Det kostar alltid mer än vad man har beräknat. Här kommer spartips för både bröllopsgäster och de lyckliga två.

Spartips för bröllopsgästen

Det är roligt att bli bjuden på bröllop och är det ett mindre bröllop i din hemstad behöver det inte bli så dyrt. Om du däremot behöver åka till en annan stad och övernatta har bröllopsfesten blivit en liten minisemester och pengarna rullar snabbt iväg. Det tar också tid att hitta kläder, boka boende och hitta den ultimata bröllopspresenten. Det sistnämnda kan särskilt vara problematiskt, då de flesta människor som gifter sig har allt och det som de önskar är mycket specifika saker som ska matcha det som de redan har. En bröllopsgåva som alltid är uppskattad är pengar, men naturligtvis lite snyggare förpackade än bara svenska sedlar i ett kuvert.

Om du vet var brudparet ska åka på bröllopsresa kan du gå in på https://www.forex.se/ och köpa valuta till dem online och lägga i ett vackert kuvert. En garanterat uppskattad gåva, som inte heller kommer att ligga och damma. Ett annat sätt att ge brudparet en gåva som de verkligen kommer att uppskatta och använda är genom att köpa ett presentkort. Det bästa är om ni är flera gäster som köper presentkort till samma butik, förutsatt att ni vet att brudparet önskar köpa något särskilt i den butiken. Möbel- och sportbutiker är ofta uppskattade och fungerar till så gott som alla brudpar. Om de håller på att bygga om huset eller sommarstugan kan en bygghandel vara bättre.

Du kan också spara in mycket pengar på att köpa snygga kläder till bröllop och andra fester under rea eller med rabatter. Om du misstänker att du kommer att gå på bröllop nästa sommar, kan du spara in mycket pengar på att köpa klänning eller kostym i slutet av sommaren och behöver inte stressa innan bröllopet.

Spartips för brudparet

Att gifta sig kostar pengar. Hur mycket ni än försöker göra själva, kommer det i slutändan kosta mer än ni planerat. Särskilt om ni också avslutar med en bröllopsresa till ett varmt ställe som Maldiverna eller Bahamas. För att minska utgifterna kan ni antingen be gästerna att betala sin mat, sitt kuvert, istället för att ge en gåva. Det är något som många gäster uppskattar, men det kan bli dyrt för en barnfamilj. Ett annat sätt att spara in pengar är genom att be om presentkort till något som ni verkligen behöver. Om ni behöver köpa en ny soffa, kan det vara klokt att be om presentkort till en särskild butik istället för att era gäster köper vaser och prydnader från samma butik. Om ni ska åka på bröllopsresa kan ni be om pengar i valuta till landet som ni reser till. Ni kan också be om presentkort till det resebolag som ni ska resa med, förutsatt att ni inte ska åka iväg på bröllopsresa på en gång och att resan ännu inte är betald.