tävlingar

Att tänka på när det kommer till tävlingar på nätet

Tävlingar på nätet kan vara ett effektivt sätt att få något särskilt man vill ha, eller kanske till och med extra pengar i plånboken. Oavsett om det handlar om en moped, en resa eller en biljett till en konsert är det ofta en minimal insats som krävs för att vinna. Samtidigt är chanserna att vinna ofta ganska små. Det som är bra att man enkelt kan påverka sina chanser att vinna genom att helt enkelt delta i så många tävlingar som möjligt. Men det finns ett antal saker som är bra att ha i åtanke för att sköta sitt tävlande på ett smidigt sätt.

1.      Använd inte din vanliga mail

Ska du delta i många tävlingar, och är rädd om din inkorg, vill du säkerligen skapa en alternativ e-post för ditt tävlande. Vanligtvis krävs det att du anger e-postadressen, vilket med stor sannolikhet kommer att resultera i en hel del reklam, nyhetsbrev och annat som du kanske inte är intresserad av. Om du inte vill skapa ett nytt e-postkonto, kan du använda dig av tjänster som erbjuder temporära mailadresser, som sedan förstörs när du är klar med dem. Se dock till att inte använda dessa om vinnaren kontaktas genom mailen!

 

2.      Like:a och dela?

En del tävlingar kräver att du gillar eller delar något för att ha en chans till vinsten. Om du är rädd om ditt flöde är det dock viktigt att vara sparsam med detta. Följare och/eller vänner kan uppleva det här som spammigt och kan bli trött på att konstant få se massa tävlingar i flödet. En idé kan vara att skapa ett alternativt konto även för det här. På så vis slipper du tänka på att du lajkar, delar eller retweetar för mycket.

 

3.      Mät vinst mot insats

Olika tävlingar ställer olika krav på de tävlande. Vissa kräver bara att du anger en mailadress och en kortare motivering. Andra vill ha en rolig bild, en motivering och en delning på Facebook. När krav ställs innebär det också att det kommer ta din tid. Om då priset är en trisslott, värd 30 kronor, kanske det inte är värt det. Mät vinst mot insats, helt enkelt. Vad som sedan är värt att delta i bestämmer du själv.

 

4.      Satsa på tävlingar med många vinnare

Att komma etta är svårt – att komma topp 10 är betydligt enklare. Satsa på tävlingar med många vinnare. Är det tvåhundra deltagande och endast en vinnare som utses kan chansen kännas försvinnande liten om det bara är slumpen som avgör. Om det däremot är tio vinnare har du åtminstone en chans på en av tjugo att vinna – snarare än en av tvåhundra.

 

5.      Kontaktuppgifter

I princip alla tävlingar kräver att du anger kontaktuppgifter. Vissa kräver bara mail, medan andra vill ha betydligt utförligare information om dig. Är det ett företag som verkar oseriöst kan det vara bra att ta sig en funderare kring om du verkligen vill ge ut adress, telefonnummer och mail till dem.