Kreditkortet – Bonus och återbäring

Gratiserbjudanden brukar mest handla om enstaka tillfällen då företag ger gratisprover eller då man kan få något för en krona. Det är trevliga enkla pengar. Men kanske är kreditkortet det absolut bästa ”gratiserbjudandet”. Det går nämligen att få över 1000 kr per år, lite beroende på vilket kort som väljs.

Det finns flera gratis kreditkort som kan tecknas och som ger bonusar och rabatter. Idag siktar vi in oss på två av dessa. Vilket som är bäst beror på var och hur ofta du handlar med kortet.

Shell – Shell har ett gratis kreditkort som ger en bonus på 0,5%. Du får bonus på alla inköp förutom om du går till Circle K eller någon annan konkurrerande bensinmack. Tankar du ofta på Shell får du även en massa rabatt på bensinen men här ska vi enbart se på bonusen som alla kan få som har kortet.

Om du handlar med kortet för 10 000 kr per månad så blir det 50 kr i bonus varje månad och alltså 600 kr per år. På ett kort som är gratis. Men glöm ALDRIG att betala fakturan i tid för i så fall uppkommer onödiga kostnader.

Remember Flex – Flex är också ett helt gratis kreditkort men kortet har ingen bonus så som Shells kreditkort har. Däremot ger Flex tillgång till ett rabattsystem som de kallar för Remember Reward. Det fungerar ungefär som Refunder. Du loggar in på hemsidan och klickar på en butikslänk och får sedan rabatt när du genomför köp. Men det finns en stor skillnad mot Refunder och det är hur mycket rabatt som ges. För via Flex får man ungefär dubbelt så hög rabatt.

Som ett exempel så kan du få 10 % rabatt på alla bokningar på Hotels.com. Det enda som krävs är du klickar på företagslänken och betalar med kortet. Flex ger rabatt på ungefär 200 E-butiker så det går att tjäna ganska mycket på ett år.

Två gratis kreditkort – två sätt att få gratispengar – men på två helt olika sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *