Gratis väg till bättre lån

Gratisprodukter från olika företag och bonusar via olika bonussystem kan ge ett par tusen kronor varje år. Men det är inte på inkomsterna man blir rik – utan på att hålla nere kostnaderna. Det gäller därmed att se över allt från försäkringar till lån regelbundet.  Dagens tips blir därför att se över lånen minst en gång per år. Det går att göra via en gratistjänst och kan vara värt mer än ett par tusen kronor per år.

Så fungerar det

I Sverige finns flera olika låneförmedlare och i grunden gör de exakt samma tjänst. Du skickar in en låneansökan till dem när du vill teckna ett privatlån eller om du vill undersöka om du kan få bättre låneavtal än vad du har idag.

När de får in ansökan gör de en kreditupplysning och sen får ett större antal banker svara på låneansökan. Det kan exempelvis vara SEB, Ica-banken och Bank Norwegian osv. som svarar på ansökan. De flesta låneförmedlare jämför 10 – 20 banker.

Har du ett privatlån idag så finns alltså en fördel att göra en ny jämförelse en gång per år eftersom räntan kan skilja år från år beroende på din inkomst, övriga lån m.m. Kan någon bank erbjuda lägre ränta är det bara att byta bank och spara pengar.

Ett tips är att använda flera låneförmedlare för de jämför lite olika banker. En låneförmedlare kanske jämför 20 banker och en annan kanske 15 banker. Men det betyder ju inte att det är samma banker som jämförs.

Den stora fördelen är alltså att på ett gratis sätt se över sina lånekostnader och se om de kan pressas. Även små skillnader kan nämligen göra mycket stor skillnad. Det gäller inte minst på bolån som inte sällan är på flera miljoner.

Spar pengar! Det är också ett sätt att få ”gratis” pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *