erbjudanden

Att tänka på när du använder erbjudanden på nätet

Erbjudanden på nätet kan vara ett smart sätt att spara pengar på. Samtidigt gäller det att ha realistiska förväntningar och att läsa igenom villkoren ordentligt. Om inte, finns en risk att du inte får det som du förväntade dig. Kort sagt finns det ett antal saker som är bra att hålla utkik efter. Till exempel:

 

1.      Erbjudandets giltighetstid

När du hittar erbjudanden på nätet är det viktigt att förvissa sig om att de är aktuella. Är det till exempel en rabattkod bör du märka det ändå, när du ska slå in koden i kassan, men det är att spilla tid att gå så långt om erbjudandet är avgörande för ditt köp. Ofta brukar det stå tydligt hur länge erbjudandet gäller. Om det inte gör det, vilket kan vara fallet ibland, bör du inte vara säker på att din kod går igenom.

 

2.      Särskilda villkor

Som ovan nämnt är det viktigt att läsa igenom erbjudandet ordentligt. Kanske står det att endast gäller ”röda priser” på hemsidan? Eller så gäller erbjudandet bara en viss del av sortimentet? Se till att förvissa dig om detta innan du handlar. Annars finns en risk att du inte sparar de pengar du trodde att du skulle göra.

3.      Erbjudanden kan vanligtvis inte kombineras

Vanligtvis går det inte att kombinera erbjudanden. Det finns givetvis situationer där så är fallet, men ofta står det väl utmärkt på bannern eller kupongen att det inte är möjligt. Om du noga letar, men inte hittar något om att erbjudandet inte kan kombineras, är det en annan sak. Bra att ha i åtanke dock är att jakt på flera erbjudanden för samma köp sällan lönar sig.

 

4.      Är det för bra för att vara sant?

Då är det förmodligen inte sant. Det finns en del oseriösa aktörer som försöker locka kunder med erbjudanden som inte riktigt är sanningsenliga. Är det något som verkar lite för bra, är det särskilt viktigt att läsa igenom villkoren. Titta alltid på dessa erbjudanden med viss skepsis, och hoppa inte några glädjeskutt förrän du faktiskt har läst igenom villkoren ordentligt.

5.      Ge inte ut din vanliga mailadress

När erbjudanden kräver att du ska ge ut din mailadress är det med stor sannolikhet för att skicka nyheter och reklam till dig. Är du inte intresserad av detta är ett tips att använda en alternativ mailadress för detta. Vissa kan kräva att du ska aktivera något genom en länk genom mailen, så det går inte alltid att bara hitta på något heller.
Du kan antingen skapa en mailadress som du bara använder för dessa ändamål. Annars finns mängder av tjänster på nätet där du får så kallade Trash Mails, vilket är en engångsepostadress som tas bort efter att du är klar. Dessa är gratis.

 

6.      Var försiktig med personnumret

Till obekanta företag kan det kännas onödigt att ge ut sitt riktiga personnummer. Visserligen är detta offentliga handlingar, men hade du inte angett personnumret hade företaget sannolikt inte letat upp dig och hittat det i vilket fall som helst. Om du inte litar på företaget, kanske det är läge att hoppa över erbjudandet helt och hållet om ditt personnummer krävs.